Hem dormit al Refugi Mataró (també dit Refugi Gerber) bastant amunt de la Vall de Gerber, prop de les parets de la capçalera del Circ (foto 1). Hem passat la nit amb Ramon Pascual, el nostre sherpa.

Tornem a pujar al Còth der Lac Glaçat (0:15h) i des d'aquí flanquegem per arribar al Coll on vam acabar el dia anterior (Coll sota el Puis de Gerber, entre les Agulles de Saboredo i els Puis de Gerber). (0:15h)

    

Jornada 35:  Coll sota el Puis de Gerber (cota 2590m) - Còth der Lac Glaçat
Temps total
Temps parcial
Descripció
fotos
GPS
00:00
00:35
Som al Coll on vam acabar ahir, des d’on es veu molt bé gran part del recorregut del dia anterior. (foto 2)  
00:35
00:25

Cim de Gerber 2746 m. Per arribar a l’aresta culminant hi ha algun pas de II+ si es fan els blocs. Tot seguit es passa per unes grans agulles planes que evidentment flanquegem tot i que l’Albert se les mira amb delit (foto 3) i finalment arribem al cim. Es gaudeix de molt bones vistes vers les capçaleres de la Vall de Ruda (6 llacs) i la de Gerber (una 20a de llacs) (foto 4)

 

Hi baixem amb un ràpel.Malauradament l’Albert pateix accident que no ha estat gran cosa gràcies a la seva habilitat per esquivar la gran roca que se li ha desprès de la paret gairebé quan ja arribava a baix.

 

 

 
01:00
00:20

Coll. Vista del coll des del Cim de Gerber - (foto 5)

Un bon ensurt i una bona rascada (foto 6) si l’agafa de ple hagués estat molt greu. Els pantalons gruixuts també han anat molt bé.

 

Ara progressarem encordats (foto 7) cap a la 2a de les cotes principals del Puis.

Passos de III i un IV- per arribar a la següent cota cimera. L’Albert sempre fa molt bones reunions. (foto 8)

 

 

 

 
01:20
00:02

2a de les tres cotes principals del Puis.

El descens és fa per un pendent rocós amb blocs, i herbós.

 
01:22
00:10 

Collet amb un bloc penjat a l’escletxa. (foto 9)

Tornem a enfilar-nos vers l´últim Pui. Per arribar-hi hi ha un pas de II+. Abans, hi ha també un parell d’agulles cimeres de desgrimpada delicada.

 

 
01:32
00:35 

Arribem a l'últim Puis. Bones vistes vers els dos Puis anteriors que acabem de fer (foto 10).

Per arribar al Coth der Lac Glaçat, hi ha alguns passos de III- si es vol seguir escrupolosament la divisòria d’aigües. (foto 11)

 

 

 

 

 
02:07

Còth der Lac Glaçat 2587 m o Coll de Gerber. (foto 12)

 

 

 
 
 
   

    

Durant la baixada hem anat descobrint la Vall de Gerber, amb els seus diversos llacs. També hem pogut veure diferents perspectives de les crestes d'aquestes passades jornades... (foto 13, foto 14)