La jornada d’avui tornarà a ser un circuit circular, sobre el mapa s’avança poc però no veiem possible altra manera d’anar avançant en el nostre objectiu quan és molt dret que fer-lo amb poc pes. Al matí hem canviat el nosrtre campament (foto 1): Hem marxat de les Basses del Siscaró i i l’hem situat al camping del Pont de la Baladosa.

Sortim des del càmping del Pont de la Baladosa (1820m). De pujada passem pel Refugi de Juclar (1h, 2320m), gran i bonic refugi lliure (foto 2). Ens ha costat 47 minus més arribar a la collada de Joclar, on tornarem a iniciar la cresta divisòria d'aigües

    

Jornada 12: Collada de Juclar – Port d’Incles
Temps total
Temps parcial
Descripció
fotos
GPS
0:00
0:38
Collada de Juclar 2463m.  
 1
0:38
0:50

Pic de la Pala de Sobre l’Estany 2629 m. Alguns mapes li donen el nom de Pic Negre de Juclar. 10 minuts abans del cim quan comença la grimpada hi ha una possible escalada a l’arrencada de la paret que es pot obviar. Bones vistes de l'Estany de Juclar (foto 3).

 

En conjunt el tram entre aquest cim i el següent és una cresta aèria (foto 4), entretinguda i divertida, amb alguns passos arestats anomenats de cavall que nosaltres passem drets fent d’equilibristes. (foto 5) En algun moment els ginebrons que sarrapen per la cresta incomòden amb les seves punxes. Passos de II  i algun de III+.

2
1:28
1:35
Pic Est de Juclar, 2580m. (foto 6, feta des del Pic de la Pala Sobre l'Estany). La vista de la resta de la cresta de Juclar es veu molt espectacular des d’aquí. Hi ha una colònia de voltors que hi tenen un punt de reunió. És interessant veure’ls com hi aterren i com aixequen el vol. Nosaltres deixem la cresta principal per anar vers la Collada de Juclar.
 3
3:03
0:45
Port d'Incles, 2263m. A 50 metres més avall del coll ja hi ha una sorgència d’aigua; és un bom lloc per a pernoctar-hi.  
 4
3:48
 
   
 5
 
 
Avui  
 

    

Camping del Pont de la Baladosa (foto 7).